Matkasse stockholm - mat hem med Middagsplan 

Matkassen

Varje leverans innehåller färska grönsaker, en fisk, - en kött- en fågel-, och en vegetarisk rätt. Varje kasse som levereras innehåller välplanerade recept för 5 middagar. Recepten är enkla och tillagningstiden beräknas till mellan 30-45 min beroende på recept och hur van man är i köket. Vår målsättning är att göra det enkelt och roligt, även för dig som är ovan.

Alla recept är testade i vårt provkök och tar dig steg för steg igenom hela receptet. Under veckan kommer vi att dela med oss av våra tips och råd om hur du kan lyfta en maträtt eller hur du kan göra det enklare för dig i köket.

Middagsplan strävar efter att få med så många ekologiska produkter som möjligt i kassen. Alla råvaror är färska och av hög kvalité, en fryst råvara levereras endast om dess färska motsvarighet inte finns tillgänglig. Middagsplan hjälper till och bidrar till ett uthålligt fiske genom att endast köpa fisk som inte är "rödmarkerade" enligt Världsnaturfonden.

För att undvika att ert skafferi blir överfyllt av halvfull pasta, ris och andra gryn kommer vi inte att skicka med nya paket till varje recept.

Om en vara saknas i kassen kompenserar vi naturligtvis er, om ni får en vara för mycket får ni självklart behålla den utan att betala.

Exempel på veckans meny

Att planera och inhandla recept som är goda, näringsriktiga och lättlagade är en ständig utmaning som vi på Middagsplan gärna hjälper er med. Kassen som levereras innehåller färsk fisk, fågel, kött och en mängd färska grönsaker.

Om ni önskar tillaga ett recept över helgen eller i början av nästkommande vecka går det bra. Kom ihåg att frysa in varor som kött, fisk, fågel och uppmärksamma datum på mejeriprodukter.

Exempel på hur en veckomeny kan se ut. >>

Måndag:   A.  Kravmärkt hamburgare med  vetesurdegsbröd från Bålsta Bagaren
Tisdag:     B. Wrap med ugnsbakad lax och potatismos
Onsdag:    C. Kycklingbullar med ris, currysås och broccoli
Torsdag:   E. Jordärtskocksoppa med äpple, bruschetta och skogsbackens färskost
Fredag:    D. Kravmärkt fläskkotlett med zucchini och majs i gräddsås

Detta bör du ha hemma

Vissa basvaror levererar vi inte med din matkasse, troligtvis har du det redan i skafferiet. Varje vecka skickar vi ett mail till dig där det framkommer vad du behöver ha hemma just för veckan, så du behöver inte rusa ut och fylla på hela förrådet på en gång.
 • Kryddor:
  Salt, vitpeppar, svartpeppar, paprikapulver, cayennepeppar,citronpeppar, spiskummin,
  rosmarin, basilika, oregano, timjan, mald ingefära, curry, dragon, anis.
 • Smaksättare:
  Balsamvinäger, vitvinsvinäger, vitlök, soja, flytande honung, senap (svensk och dijon), tomatpuré, buljongtärning-grönsaks, kött, kyckling, fisk.
 • Oljor & smör:
  Olivolja, rapsolja eller annan neutral olja, sesamolja, smör/margarin.
 • Torrvaror:
  Maizena eller potatismjöl, vetemjöl, Ströbröd, Strösocker, Sesamfrö. 

Genom att välja middagsplan så bidrar du till en bättre miljö!

När vi planerar veckomenyn ser vi till att varorna i möjligaste mån används upp, vilket innebär att det kommer att minska mängden mat som slängs . (detta sparar både miljön och dina pengar)

Alla matkassar åker gemensamt i en bil vilket innebär färre körturer och medför färre utsläpp - bättre för miljön.Klicka här för att beställa en matkasse!

Bild på matkasse